درباره «بل ۲۱۲» (Bell ۲۱۲)، هلیکوپتر حامل رئیس جمهور + عکس اولین تبلت پوکو چه زمانی رونمایی می‌شود؟ هوش مصنوعی پلتفرم «دیوار» چطور کلاهبرداران را شناسایی می‌کند؟ بهبود شارژدهی باتری در اندروید ۱۵ تگرگ چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس نسخه فوق پیشرفته هوش مصنوعی «جمنای لایو» با توانایی مکالمه زنده رونمایی شد شواهدی جدید از زمان عرضه گلکسی S24 FE تریلر سینماتیک بازی Assassin’s Creed Shadows منتشر شد اطلاعاتی جدید از دوربین و نمایشگر گلکسی S۲۵ کنترلر Proteus برای بازیکنان دارای معلولیت ایکس باکس رونمایی شد + مشخصات توصیه‌های ایمنی برای مقابله با آسیب‌های سیل ویدئویی جدید از حرکات حیرت‌انگیز ربات انسان‌نمایUnitree G1 | رقیب اطلس بوستون داینامیکس گوگل قابلیت جدید درک بصری را برای جمینای معرفی کرد + ویدئو برنامه‌های جدید صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مدیرعامل ابرآروان: دلیل اختلال و کندی اخیر اینترنت ایران حملات سایبری و ناتوانی زیرساخت است تریلر جدید بازی The Rogue Prince of Persia + زمان عرضه OpenAI قابلیت‌های صوتی و تصویری جدید ChatGPT را معرفی کرد نسخه دسکتاپ ChatGPT رونمایی شد GPT-4o، مدل جدید هوش مصنوعی OpenAI، معرفی شد محققان می‌گویند هوش مصنوعی یاد گرفته‌ چطور انسان‌ها را فریب دهد
سرخط خبرها

دلیل توقف ۲هفته‌ای ماموریت‌های ناسا در مریخ چیست؟

  • کد خبر: ۸۲۴۰۷
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۹
دلیل توقف ۲هفته‌ای ماموریت‌های ناسا در مریخ چیست؟
هر شش ماموریت ناسا در مریخ به دلیل مشکلات ارتباط رادیویی در اثر قرارگیری زمین و مریخ در دو طرف خورشید، تا دو هفته آینده متوقف می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در حالی که ناسا هم اکنون ماموریت‌های همزمان زیادی را در سیاره سرخ پیش می‌برد، هر دو سال مریخ و زمین در فاصله حدود ۴۰۰ میلیون کیلومتری در دو طرف خورشید قرار می‌گیرند.

به معنای ساده‌تر، در آسمان زمین، مریخ به خورشید نزدیک است و در آسمان مریخ زمین فاصله کمتری تا خورشید دارد. در دنیای نجوم، این امر اهمیت زیادی دارد و برای مهندسان فضایی یک دردسر بزرگ محسوب می‌شود. هر چند مریخ در واقع از پشت خورشید عبور نمی‌کند، اما فاصله آن تا خورشید به قدری نزدیک است که ارتباطات رادیویی بین دو سیاره را مختل کند.

در این شرایط، نه تنها ارسال یک سیگنال رادیویی بین زمین و مریخ ۲۲ دقیقه طول می‌کشد، بلکه مجاورت با خورشید ارتباطات را مختل می‌کند، زیرا خورشید یک ساطع کننده اصلی امواج رادیویی محسوب می‌شود و گاز یونیزه شده آن مانند یک مانع برای سیگنال‌های رادیویی رفتار می‌کند.

هرچند تداخل خورشید به صورت کلی تاثیرگذار نیست، اما می‌تواند ارتباطات را تا حدی ضعیف کند که سیگنال‌های ارسال شده تحریف شوند و این امر در ادامه باعث عملکرد فضاپیماهای رباتیک به شیوه‌های غیرقابل پیش‌بینی شود. برای جلوگیری از این امر، واحد کنترل و ماموریت ناسا پس از صادر کردن دستور حرکت در حالت آهسته برای فضاپیمای مریخ، ارسال سیگنال خود را متوقف می‌کند تا پیوند خورشیدی تمام شود. طبق اعلام رسمی، متوقف شدن ارتباطات از ۱۰ مهر شروع می‌شود و حدود ۲۴ مهر ماه به پایان خواهد رسید.

هرچند در این زمان ناسا سیگنالی را ارسال نخواهد کرد، اما کاوشگرهای سطح مریخ بروزرسانی‌های وضعیت و برخی داده‌های خود را با سرعت پایین‌تر به زمین ارسال می‌کنند. در این مدت، مریخ‌نوردهای استقامت و کنجکاوی بدون حرکت باقی می‌مانند و آب و هوا، تابش و سایر موارد مورد نظر را اندازه‌گیری می‌کنند. هلیکوپتر نبوغ نیز زمین گیر می‌شود و کاوشگر InSight به اندازه‌گیری زمین‌لرزه‌ها ادامه می‌دهد.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->